Prošlost za budućnost - tradicijsko dječje stvaralaštvo i blagdani djetinjstva

Osnovne karakteristike suvremenog društva su multietničnost, multikulturalnost i interkulturalnost - vrijednosti na čijim se usvajanjima treba raditi s djecom od najranije dobi.
No svaki narod ima svoju kulturu, običaje i jezik i to ga određuje, po tome je različit, poseban i prepoznatljiv u svijetu. Tradicijska baština dio je naše prošlosti i našeg identiteta, a posebice u današnjem vremenu globalizacije, stoga je važno već od najranije dobi djecu upoznati i zainteresirati te postaviti temelje pripadnosti vlastitom narodu.
Ovim programom nastojimo kod djece osigurati pravo na izražavanje vlastitih obilježja, na oživljavanje, njegovanje i čuvanje narodnog blaga i običaja te življenje u skladu s prirodom i njezinim zakonitostima.
Zadaci i ciljevi programa su: promoviranje vrijednosti koje podržavaju ljudska prava, socijalnu inkluziju i temeljne ljudske vrijednosti, a osobito podržavanje kulture i tradicije zajednice, obitelji i djece u neposrednom okruženju kao i ponaosob svakog djeteta i obitelji.


         


Ispiši stranicu